Advenica AB

Är du en engagerad & affärsinriktad CFO med passion för ledarskap?. Vill du spela en nyckelroll på ett internationellt tillväxtbolag som ligger i absoluta framkanten i världen inom cybersäkerhet.

Då ska du söka tjänsten som CFO på Advenica AB.

Advenica tillhandahåller expertis och unika, tekniskt avancerade, hållbara och framtidssäkra cybersäkerhetlösningar med hög assurans för kritisk data-in-motion upp till Top Secret-klassificering. Advenicas produkter och tjänster används primärt av försvarsindustrin, myndigheter och verksamheter inom kritisk infrastruktur för att skydda kritisk information. Alla produkter är designade, utvecklade och tillverkade i Sverige.

Om tjänsten

Som CFO har du det övergripande ansvaret för bolagets finansiella strategi och styrning och driver arbetet både operativt och strategiskt. Tillsammans med ditt team har du fokus på att leverera ekonomistyrning, analysera nyckeltal, budgetering och prognosering samt vara ett stöd till verksamheten. Du kommer arbeta nära VD och övriga funktioner i bolaget.

Som CFO har man bland annat följande arbetsuppgifter och ansvar:

 • Utveckla och implementera en långsiktig finansiell strategi för bolaget.
 • Ansvara för företagets budgetering och prognoser.
 • Ledning och rapportering av företagets finansiella resultat till VD, styrelse och investerare.
 • Hantera företagets kapitalstruktur och likviditet.
 • Arbeta med investerarrelationer tillsammans med VD.
 • Övervaka och säkerställa efterlevnad av interna och externa redovisningsstandarder.
 • Identifiera och hantera finansiella risker.
 • Delta i företagets strategiska beslutsfattande och affärsutvecklingsinitiativ.

Som CFO förväntas man även att engagerat delta i aktuella ledningsfrågor och ta ett gemensamt ansvar för bolagets strategiska arbete.

Personlighet

Som ledare är du driven och har förmågan att utveckla och bygga ditt ansvarsområde och du har erfarenhet av att leda och utveckla framgångsrika team. Du är analytisk, strukturerad, affärsmässig, transparent och har förmågan att skapa goda och långsiktiga relationer med din omgivning. Dessutom har du dokumenterad erfarenhet inom finansiell styrning.

Du har en stark förståelse för redovisning, finansiering och rapportering ur ett helikopterperspektiv. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta inom ett börsnoterat bolag i en reglerad miljö med gällande lagar och föreskrifter.

Din förmåga att skapa förtroende, både internt och externt, är en av dina styrkor. Andra egenskaper som värdesätts inkluderar prestigelöshet, respekt, noggrannhet, lojalitet, ärlighet och en stark känsla för teamwork.

Nedan följer några av egenskaper och kunskaper för att klara rollen.

 • Bra kommunikationsförmåga och förmåga att kommunicera komplex finansiell information till olika intressenter.
 • Starkt ledarskap samt förmåga att motivera och utveckla finansteamet.
 • Etiskt förhållningssätt och integritet.
 • Förmåga att hantera hög press och arbetsbelastning.
 • Strategiskt tänkande och problemlösningsförmåga.
 • Anpassningsbarhet och förmåga att arbeta i en snabbföränderlig miljö.
 • Dokumenterad erfarenhet av finansiell ledning.
 • Tycka om att bygga och göra en resa.

I rollen förväntas man vara på resande fot 2-3 dagar per månad bl.a. till dotterbolag i Finland och Österrike men även till Stockholm.

Kandidaten skall ha en relevant akademisk utbildning ekonomi, företagsekonomi eller relaterat område samt vara flytande i svenska och engelska, både tal och skrift.

Om Advenica

Advenicas affärsidé är att med framtidssäkra och hållbara lösningar möjliggöra för deras kunder att ta ett digitalt ansvar. Genom att hjälpa länder, myndigheter och företag att få effektiva cybersäkerhetslösningar på plats som ökar informationssäkerheten bidrar Advenica till livskraftiga och hållbara verksamheter – a secure connected world. Advenica grundades i Lund 1993 som underleverantör till försvaret för att sedan bli ett publikt bolag 2014. Huvudkontoret ligger i Malmö och försäljningskontor finns i Stockholm, Helsingfors och Wien.

Omsättningen låg 2022 på ca. 120 miljoner med en kontinuerlig tillväxt de senaste åren. Total sett har Advenica ca. 100 anställda där merparten sitter på huvudkontoret i Malmö.

Advenica är noterade med handel av aktier på First North i Tekniksektorn.

Läs mer på www.advenica.com.

Hur söker du tjänsten?

I den här rekryteringen samarbetar Advenica med Friends of Executive Consulting. Vänligen bifoga CV och personligt brev i din ansöka via länken nedan. Sista ansökningsdag till tjänsten är den 22:e oktober. Vid frågor kontakta Per Söderström, per.soderstrom@friendsofexecutive.se på Friends of Executive.

 

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Enligt överenskommelse
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Malmö
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2023/4
Publicerat 2023-09-26
Sista ansökningsdag 2023-10-22

Tillbaka till lediga jobb