.

Vill du spela en nyckelroll i ett expansivt och ett entreprenörsdrivet konsultbolag där korta beslutsvägar, trevligt arbetsklimat och högt i tak kombineras med strategiskt och operativt arbete inom ekonomi?

Lite kort om rollen
Fire Safety Design AB - FSD söker nu en ekonomichef med placering på huvudkontoret i Malmö. Som ekonomichef har du det övergripande ansvaret för ekonomifunktionen inom FSD och är administrativ samordnare av koncernen, samt har du personalansvar för två personer. Du ingår i koncernledningen och rapporterar till direkt till VD. Som ekonomichef blir du en en nyckelspelare i företagets fortsatta utveckling!  

Vad förväntas av dig?
Som ekonomichef tar du dig an såväl operativa som strategiska utmaningar i en tillväxtorienterad verksamhet.

  • Du har det övergripande ansvaret för ekonomifunktionen, all ekonomisk rapportering inom koncernen och sköter den månatliga rapportering till styrelse och VD.
  • Du ansvarar för att säkerställa alla finansiella och administrativa processer inom koncernen för att säkra och stödja verksamheten så vi kan nå våra långsiktiga tillväxt- och lönsamhetsmål.
  • Du ansvarar för koncernredovisning, budget, prognos, likviditetsplanering samt att ta fram kalkyler och analyser för affärsverksamheten.
  • Du förväntas vara en proaktiv och drivande kraft i att vidareutveckla vår affärsmässighet, genom att bidra med styrning och uppföljning till ledning och chefer ute i verksamheten. Du förväntas även vara ett bollplank till VD vid finansiering, kapitalisering, bolagsfrågor och ekonomiska belsut.
  • Du deltar aktivt i ledningsgruppen, leder olika utvecklingsarbeten och projekt inom koncernen.


Kvalifikationer och erfarenhet

Vi ser gärna att du är civilekonom eller motsvarande med erfarenhet av kvalificerat ekonomiarbete. Vi tror att du tidigare har arbetat i en liknande position med ett övergripande ansvar för ekonomifunktionen och har ett starkt perspektiv på att utveckla och förbättra verksamheten och dess processer. För att vara framgångsrik i rollen förväntas du vara prestations- och resultatinriktad men också ödmjuk och nyfiken. Du är pedagogisk samt analytisk och har förmågan att förmedla tydliga budskap och koncept vidare i organisationen. Du sätter din egen agenda, driver framåt, levererar kvalitet och agerar for verksamhetens bästa på ett strukturerat och tydligt sätt. Kunskaper inom koncernredovisning och koncernadministration är ett krav.

Lite kort om Fire Safety Design

Fire Safety Design - FSD startades 1977 i Lund med huvudsaklig inriktning mot konstruktionsbrandskydd. Med 40 års erfarenhet är vi landets äldsta brandkonsult för funktionsbaserad brandsäkerhet. Företaget har under åren vuxit med duktiga och kunniga konsulter och har idag bred kompetens inom brandskydd, riskhantering, tunnelsäkerhet och krishantering. Vi medverkar i både stora och små projekt i såväl Sverige som utomlands från våra kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Helsingborg, Karlskrona och Halmstad. 

Ansökan

I den här rekryteringen samarbetar Fire Safety Design med Friends of Executive Consulting. Vänligen bifoga CV och personligt brev i din ansöka via länken nedan. Sista ansökningsdag till tjänsten är den 31 januari. Vid frågor kontakta Jimmy Oldén, jimmy.olden@friendsofexecutive.se eller Bo Erlandsson,  bo.erlandsson@friendsofexecutive.se på Friends of Executive Consulting.

Välkommen med din ansökan!


Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Malmö
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2018/5
Publicerat 2018-01-13
Sista ansökningsdag 2018-02-11

Tillbaka till lediga jobb