AkkaFRAKT

Vill du spela en nyckelroll i en expansiv verksamhet med starkt hållbarhetsfokus där högt i tak och nära till beslut kombineras med strategiskt och operativt arbete?

Då bör du söka tjänsten som Affärsområdeschef Miljö på AkkaFRAKT.

AkkaFRAKT är en av de ledande aktörerna inom transport och logistik med säte i Skåne. AkkaFRAKT har en effektiv, flexibel och marknadsanpassad organisation för att kunna möta de krav som ställs idag och kommer att ställas i framtiden. Den huvudsakliga geografiska verksamheten finns i södra Sverige.

Med värderingar som Rätt från början - Maximera kundvärdet - Jag för laget har AkkaFRAKT byggt en kultur som ger förutsättningar för att nå framtida mål och vision.

Om tjänsten

I rollen som affärsområdeschef ansvarar du för avdelningens resultat, personal och kvalitet. Du kommer också att leda, utveckla och driva verksamheten framåt tillsammans med dina medarbetarna.

Du kommer även arbeta med olika projekt tillsammans med övriga funktioner samt vara drivande i förändrings och förbättringsarbeten i syfte att leda verksamheten mot nya utmanande mål. Du bidrar med god styrning och kontroll samt är ett stöd till både kollegor och verksamheten.

Som Affärsområdeschef kommer man bl.a. ha följande arbetsuppgifter:

 • Ansvara för budgetering, uppföljning, prognoser och projektstyrning
 • Ansvara för att utveckla affären med fokus på lösningsförsäljning
 • Ansvara för effektivisering av produktionen
 • Utveckla processer för transportledning och åkarna
 • Utveckla affärsområdet med nya tjänster
 • Löpande ha kontroll på lagar som gäller inom affärsområdet
 • Leda och utveckla personalen

Som affärsområdeschef har du personalansvar för ca. 7 medarbetare som sköter försäljning, säljstöd, transportledning, administration samt fastighet och containersamordning. Rollen arbetar även nära medlemmarna och dess chaufförer i vardagen.

Rollen arbetar tillsammans med och rapporterar direkt till VD samt är en del av AkkaFRAKTs ledningsgrupp. Rollen är delaktig i och arbetar med bolagets värderingar internt i organisationen men är även en bärare av dessa externt.

Sedan 4 år har VD, Carl-Henrik Söderström, arbetat med att strategiskt utveckla AkkaFRAKT till att bli en mer marknadsorienterad, professionell och modern verksamhet. Verksamheten har sedan strategin fastställdes (2020) ökat sin omsättning med ca 250 mkr.

Profil

Du är en resultat- och affärsorienterad diplomatisk ledare med proaktivt entreprenörsdriv som har stort intresse för verksamhetsutveckling samt att få andra människor att växa. Du har även förhandlingsvana och god affärsmässig förståelse.

Du är en ambitiös relationsmänniska med ett coachande ledarskap som inte är rädd att kavla upp ärmarna, vara synlig och delaktig ute i verksamheten, engagerad och har viljan att utvecklas med inlyssnande ödmjukhet samt inkluderande i ditt sätt att arbeta. Du är trygg i din ledarroll, strukturerad, stöttande och analytisk samt förstår vikten av att få andra att växa i sina roller och vill att man uppnår resultat tillsammans. Du är duktig på kommunikation och bygger lätt nya relationer samt har förmågan att skapa förtroende både internt och externt. Andra ledord som värdesätts är teamkänsla, lojalitet, ärlighet, prestigelöshet.

Nedan följer några av egenskaper och kunskaper för att klara rollen.

 • Dokumenterad ledarerfarenhet
 • Affärsorienterat arbetssätt som skapar engagemang och driv
 • Inneha strukturell/strategisk kunskap
 • Digital nyfikenhet
 • Vara noggrann och strukturerad
 • Vana av fältmässigt arbete
 • Stark på att kunna prioritera

Kandidaten skall ha en relevant akademisk utbildning eller motsvarande och vara flytande i svenska, både tal och skrift.

Om AkkaFRAKT

AkkaFRAKT är en ekonomisk förening som grundades 1936 och ägs idag av 123 medlemmar som tillsammans förfogar över ca 350 aktiva lastbilar och ca 3000 containers.

Majoriteten av verksamheten är samlokaliserade på huvudkontoret i Malmö men har även ett platskontor i Åhus. Merparten av verksamheten bedrivs i AkkaFRAKT i Skåne ek för. Föreningen har även nio dotterbolag i vilka främst fastighetsförvaltning bedrivs. I tillägg är AkkaFRAKT delägare i ÅGAB Syd AB samt Skåne Grus AB.

Totalt omsatte AkkaFRAKT drygt 800 mijoner 2021 och har en stark tillväxt 2022. Antalet anställda på kontoren uppgår till 60 personer.

Läs mer på www.akkafrakt.se och https://youtu.be/4DaS9GOiJVU

 

Hur söker du tjänsten?

I den här rekryteringen samarbetar AkkaFRAKT med Friends of Executive Consulting. Vänligen bifoga CV och personligt brev i din ansökan via länken. Sista ansökningsdag till tjänsten är den 13:e januari. Vid frågor kontakta Per Söderström, per.soderstrom@friendsofexecutive.se eller Jimmy Oldén, jimmy.olden@friendsofexecutive.se på Friends of Executive Consulting.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Enligt överenskommelse
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Malmö
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2022/8
Kontakt
 • Per Söderström, 0705-786899
Publicerat 2022-12-21
Sista ansökningsdag 2023-01-13

Tillbaka till lediga jobb